Tillbaks med nya spännande insikter hur ledningspersoner tacklar förändringstrycket som råder.

Antomas återkommande marknadsundersökning heter Kanaloptimeraren. I detta nummer får du inblick i områden som rör digitaliseringens effekter och vilka beslut ledningspersoner tar för att utvinna ökad konkurrenskraft.

Det kan tyckas våren 2017 som vi avhandlat området ”digitalisering” till leda! Varför gör då Antoma ytterligare en marknadsundersökning inom detta område?

Vår spaning är att digitaliseringens effekter har vi bara sett starten på. Så smått börjar företag agera annorlunda. Visst, E-handel är aktiverat, Big Data och BI-insikter är realitet på många ställen, system för att följa kunderna på nätet, IoT-lösningar frigör tid/resurser men i grunden ser våra företag fortsatt ut mycket likt det dom gjorde igår!

Som rådgivare till våra kunder så är det fundamentalt för oss att förstå ledningspersoners syn och prioriteringar av olika initiativ. Vi behöver även förstå vilket utrymme frågorna ges i konkurrens med allt annat som virvelvinden blåser upp. Vi har valt att dela våra insikter från kanaloptimeraren med er då vi är troende på att ensam är inte stark – alla organisationer behöver input från flera olika intressenter för att sätta framgångsrik riktning för att möta 2017 och framåt.

Nedan laddar du hem Kanaloptimeraren, och är du fortsatt osäker så lockar vi med något smakprov från undersökningen. Det är inte bara fråga och svar – i Kanaloptimeraren hittar du även Antomas spaningar och rekommendationer på varje ämne.

Hur ser då företagen till att vinna nya kunder eller öka sin försäljning i ett landskap som präglas av digitaliseringens vindar?

  • Affärsutveckling av erbjudandet – 64% anser breddning av erbjudande är vägen framåt
  • Addera nya säljkanaler – 57% satsar på att utöka sin kanalmix
  • Utveckla det fysiska mötet mellan kund och säljare – 50% vill trots digitala tider satsa på att utveckla detta mötesforma

Ladda hem Kanaloptimeraren!