Strategi handlar om att välja väg

Och att välja bort. En tydlig strategi för verksamheten är helt avgörande för framgång. Att veta hur man ska gå till marknaden för att bäst nå sina kunder.

Ska man sälja direkt, via återförsäljare, använda digitala kanaler, eller en kombination av dessa? Vad ger bäst effekt?

Antoma Optimizer – Strategy hjälper er att utveckla sälj- och marknadsarbetet, samt ger er en insikt i vilka digitala kanaler som är mest effektiva för att nå era kunder.

 Läs mer om varje delområde

  • Go-to-Market Strategy

    I dagens affärsklimat och den digitala transformationen är utmaningen är att hitta rätt strategi för att flytta produkter eller tjänster på det mest effektiva sättet till kund. Projektet resulterar i en enad strategi för hur man ska utveckla sitt sälj- och marknadsarbete, direkt och/eller indirekt, samt en insikt i vilka digitala kanaler som är mest lämplig. Leveransen omfattar en dokumenterad Go-to-market strategi, en analys av lämpliga partnerkanaler, samt en konkret handlingsplan för att implementera den enade strategin. LÄS MER HÄR (PDF)

  • Channel Mix & Selection

    Känner ni att den rätta mixen av återförsäljare som ni en gång hade inte längre stämmer med kundernas behov. Om återförsäljarna har fel profil, är lokaliserade på fel geografiska platser, borde vara fler, eller kanske inte har den typ av kunder som passar för ert nuvarande erbjudande. Vi hjälper er analysera vilka typer av återförsäljare som skulle passa ert existerande och framtida erbjudande. Vi tar även fram en rekommendation för vilket antal återförsäljare som skulle göra att ert erbjudande får rätt exponering på den utpekade marknaden. LÄS MER HÄR (PDF)

  • Digital Strategy

    Digitala transformeringen av B2B-affären är en global rörelse, din verksamhet är mer eller mindre påverkad idag, men förändringen når alla bolag en dag. Beslutsfattare inser att en digital strategi är en förutsättning för fortsatt framgång, men frågar sig hur man arbetar fram strategin. Antoma hjälper er att skapa en digital strategi som stödjer era sälj- och marknadsprocesser baserat på etablerade metoder och vårt nätverk av utvalda specialistpartners. LÄS MER HÄR (PDF)